Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...
Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Z truskawkami i truskawkowym sosem!
Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!
I czosnkiem niedźwiedzim;-)
Przekąska zero waste!
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Z pieczarkami i sosem holenderskim;-)
Najlepsza jest z młodych warzyw!
Pod beszamelem...
Domowym sposobem;-)
Z kremem paryskim!
Z ryżem i pulpetem;-)
I serem żółtym...
Pstrąg i halibut!
Klasyk z Francji;-)
A do tego bryndza!
Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)
Udekorowany truskawkami!
Smacznie, zdrowo i kolorowo...
Gulasz na wędlinie;-)
Innymi słowy jajka po farmersku...
Sposób na ziemniaki z wczoraj;-)
Na oleju rzepakowym!
Z cebulą i jabłkami;-)
Tradycyjna zupa na Wielkanoc!
Z wianuszkiem owoców;-)
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
Z oscypkiem...
Z kaszą i ćwikłą;-)
Z polewą czekoladową...
W Krakowie pipek to żołądek gęsi;-)
Grzyby w cieście naleśnikowym...
Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!
Rurki z Sycylii;-)
Tradycyjna, portugalska zielona zupa, ale na rodzimym jarmużu;-)
Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...
Robiony na miodzie!
Na oleju...