
Mięso zamarynować w soli, pieprzu, cebuli pokrojonej w piórka, zielu angielskim i liściach laurowych (w lodówce wystarczy 30 minut).
Masło roztopić w dużym rondlu i obsmażyć na nim królika. Dorzucić marchewki pokrojone w talarki. Po chwili zalać wodą (1-2 szklanki). Przykryć i dusić do miękkości.
Zabielić śmietanką. Zredukować. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić posiekany koperek.
Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...
Wieprzowina z sosem na bazie cydru;-)
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...
Z szynką, makaronem i sosem...
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...