Mięso zamarynować w soli, pieprzu, cebuli pokrojonej w piórka, zielu angielskim i liściach laurowych (w lodówce wystarczy 30 minut).
Masło roztopić w dużym rondlu i obsmażyć na nim królika. Dorzucić marchewki pokrojone w talarki. Po chwili zalać wodą (1-2 szklanki). Przykryć i dusić do miękkości.
Zabielić śmietanką. Zredukować. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić posiekany koperek.
Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...
Podane na sosie grzybowym;-)
W jednym garnku...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...
Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...