Mięso zamarynować w soli, pieprzu, cebuli pokrojonej w piórka, zielu angielskim i liściach laurowych (w lodówce wystarczy 30 minut).
Masło roztopić w dużym rondlu i obsmażyć na nim królika. Dorzucić marchewki pokrojone w talarki. Po chwili zalać wodą (1-2 szklanki). Przykryć i dusić do miękkości.
Zabielić śmietanką. Zredukować. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić posiekany koperek.
Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...
Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...
Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...
Na cieście chlebowym!
Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...