Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Dorzucić zimne masło i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka (białka można zamrozić). Dodać śmietanę. Wymieszać nożem a następnie zarobić.
Przełożyć do pojemnika, przykryć i na 30 minut wstawić do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować. Foremką wyciąć krążki i wykleić nimi wszystkie blaszki (uprzednio wysmarowane masłem).
Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Po upieczeniu wyjąć z foremek.
Śmietankę, mascarpone, cukier puder i pastę z wanilii zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki. Posmarować tężejącą galaretką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w...
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...
Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...
Biszkopt z warzywami? Czemu nie!
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!