Masło roztopić w rondelku. Herbatniki pokruszyć do robota. Dosypać wiórki i zmiksować. Przesypać do miski. Wlać masło i dobrze wymieszać. Gdy zacznie przypominać mokry piasek przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, blaszka wyścielona papierem do pieczenia). Ubić i schować do lodówki.
Zimną śmietankę ubić. Jogurt przełożyć do miski. Wsypać cukier puder i wymieszać. Połączyć z bitą śmietaną.
Do szklanki wlać 100 ml wrzątku. Dolać 50 ml zimnej wody. Wsypać opakowanie sposobu na sernik i dobrze wymieszać miotełką (można zmiksować). Dodać do jogurtu z bitą śmietaną. Ponownie zmiksować.
Masę jogurtową przełożyć na spód z ciasteczek. Wyrównać i schłodzić w lodówce.
Wierzch zimnego sernika udekorować sosem malinowym (owoce wystarczy podgrzać na patelni z odrobiną wody i cukru, ew. zagęścić żelatyną). Ozdobić świeżymi owocami i melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...
Biszkopt z migdałami i masą budyniową;-)
Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...