/ Przepisy / Minestrone

Opis przygotowania

Oliwę rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Podsmażyć. Dorzucić groszek i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Dodać pokrojone w kostkę papryki i cebulę oraz posiekane w plasterki łodygi selera naciowego. Pokroić i dodać pomidory (wcześniej sparzyć i obrać ze skórki). Zalać wodą. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz oregano i solą. Przykryć i gotować przez 15 minut.

Dorzucić pokrojony szpinak i fasolkę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę.

Podawać z tartym oscypkiem i pesto wymieszanym z oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 518
Ewa gotuje - odc. nr 518

Tym razem Ewa gotuje po włosku. Pierwszą potrawą będzie klasyczna zupa...

 

Podobne przepisy

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Wróć do listy przepisów