Awokado naciąć wzdłuż, następnie usunąć pestkę. Łyżką wyjąc miąższ i pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny. Obok dać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na pomidory poszarpać mozzarellę. Dorzucić oliwki i winogrona. Ułożyć ser z niebieską pleśnią i piórka czerwonej cebuli. Dorzucić kilka uprażonych orzechów włoskich. Skropić oliwą. Udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...
Razem z natką!
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...
Siemię lniane wsypać do miksera...