
Miękkie masło utrzeć. Gdy zbieleje porcjami wsypać cukier cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym wybić jajka. Zmiksować. Wsypać kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać łopatką.
Z masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić wgłębienie. Nałożyć powidła i migdały.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Na domowym mleku migdałowym!
Trochę francuska, trochę włoska... Pyszna!
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...