Miękkie masło utrzeć. Gdy zbieleje porcjami wsypać cukier cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym wybić jajka. Zmiksować. Wsypać kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać łopatką.
Z masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić wgłębienie. Nałożyć powidła i migdały.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
W foremkach na babeczki...
Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...