/ Przepisy

Kapsalony

Przysmak z Holandii!

Leczo z pieczonych warzyw

Z krakowską suchą;-)

Filet z gęsi

A do tego kasza z ćwikłą...

Żeberka w kapuście

Z grzybami i żurawiną!

Pieczona pierś indyka w sosie śliwkowym

Podana z zielonym purée!

Zapiekanka ziemniaczana

W stylu włoskiej lasagne!

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Garnuszek górnika

Eintopf na niedzielę!

Makaron z serem i truskawkami

Smak dzieciństwa!

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Risotto z kurczakiem i szparagami

Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)

Pierogi z wędzonym twarogiem

I czosnkiem niedźwiedzim;-)

Tarta ze szparagami

I serem żółtym...

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Forszmak

Gulasz na wędlinie;-)

Huevos rancheros po naszemu

Innymi słowy jajka po farmersku...

Eskalopki z boczniaków

Grzyby w cieście naleśnikowym...

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Indyk w sosie mole

Tradycyjna potrawa z Meksyku;-)

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Ají de gallina

Coś w rodzaju curry z kurczaka;-)

Paprykarz z karpia

Domowa wersja kultowej konserwy rybnej!

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

I serem pleśniowym...

Cassoulet z kaczką

Jednogarnkowy przysmak z Francji;-)

Spaghetti z sosem buraczanym

Z orzechami i grana padano;-)

Kotlet po chorwacku

Zagrebački Odrezak...

Gęsie piersi z kisielem winogronowym

A do tego ryż z rodzynkami...

Fettuccine z pancettą i pecorino

Makaron po rzymsku!

Gulasz z mięsem mielonym

Wołowo-wieprzowy;-)

Żeberka w sosie pieprzowym

Marynowane w kefirze!

Wołowina duszona w słoiku

Sztuka mięsa nieco inaczej...

Naleśniki z jajem i serem żółtym

Proste a efektowne;-)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna | stron: 11