Do oleju dodać tymianek, papryczkę chili, zesty z cytryny, sól i pieprz. Wymieszać. Zalać mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.
Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim posiekaną szalotkę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Wlać wino i odparować. Dodać bulion i musztardę. Zabielić śmietaną. Odparować.
Dodać miód. Doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i tymiankiem.
Mięso upiec na ruszcie. Podawać z sosem musztardowym i surówką z czerwonej kapusty.
Kapustę i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać majonez i sok z cytryny. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Z buraczkami i chrzanem...
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...