Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Burgery z halloumi

Opis przygotowania

Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Z awokado usunąć pestkę. Wyjąć miąższ i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą sezamową.

Ananasa obrać i pokroić w krążki. Halloumi pokroić w plastry. Bułki przekroić na pół.

Pieczywo, ananasa i ser opiec na ruszcie. Spody bułek posmarować ajvarem. Ułożyć liście sałaty. Posmarować majonezem orzechowym (majonez wystarczy wymieszać z masłem orzechowym i sokiem z cytryny). Ułożyć ananasa i halloumi. Przykryć liśćmi sałaty. Posmarować sosem, ułożyć plastry pomidora, cebuli i awokado. Nakryć górną częścią bułki i spiąć patyczkami do szaszłyków.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 516
Ewa gotuje - odc. nr 516

Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Kaczka w sosie winnym

Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Wróć do listy przepisów