/ Przepisy / Pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa – marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.

Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.

Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 514
Ewa gotuje - odc. nr 514

Późna wiosna jest doskonałą porą na porządki w spiżarni i przygotowanie...

 

Podobne przepisy

Grzybowa z zakwasem na żur

Dwa w jednym;-)

Zupa migdałowa

A do tego kulki ryżowe z makiem;-)

Gazpacho

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...

Grochówka na żeberkach

Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...

Wróć do listy przepisów