W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa – marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późna wiosna jest doskonałą porą na porządki w spiżarni i przygotowanie...
Z bitą śmietaną;-)
Wyjątkowo kremowa!
Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...