Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Syrop miętowy

Opis przygotowania

Miętę wrzucić do garnka z wodą. Zagotować. Wyłączyć kuchenkę i zostawić w wodzie na kilka minut. Miętę wyłowić i odcisnąć na sicie. Posłodzić cukrem trzcinowym. Wlać sok z cytryn. Zagotować i rozlać do wyparzonych butelek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 515
Ewa gotuje - odc. nr 515

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...

 

Podobne przepisy

Sernik kokosowy bez pieczenia

Ser, kokos i mango...

Piwne tiramisu

Z musem malinowym;-)

Blok czekoladowy

Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Wróć do listy przepisów