Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Syrop miętowy

Opis przygotowania

Miętę wrzucić do garnka z wodą. Zagotować. Wyłączyć kuchenkę i zostawić w wodzie na kilka minut. Miętę wyłowić i odcisnąć na sicie. Posłodzić cukrem trzcinowym. Wlać sok z cytryn. Zagotować i rozlać do wyparzonych butelek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 515
Ewa gotuje - odc. nr 515

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...

 

Podobne przepisy

Kandyzowana skórka cytrynowa

Świetny dodatek do wypieków!

Sernik bananowy

Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...

Piernik na piwie

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...

Torcik czekoladowy

Z kremem i owocami;-)

Wróć do listy przepisów