Jajka wybić do kielicha miksera. Posłodzić erytrolem. Dodać śmietanę. Uperfumować pastą waniliową. Posolić. Wkruszyć twaróg. Wszystko dobrze zmiksować i przelać do tortownicy (średnica 24 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, dodatkowo spód i boki wysmarowane masłem). Na wierzchu ułożyć maliny.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 170 st. C. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...
Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...
Mamy 200 odcinków - musi być tort!
Na pierwszy rzut oka wygląda jak salami...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...