
Jajka wybić do kielicha miksera. Posłodzić erytrolem. Dodać śmietanę. Uperfumować pastą waniliową. Posolić. Wkruszyć twaróg. Wszystko dobrze zmiksować i przelać do tortownicy (średnica 24 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, dodatkowo spód i boki wysmarowane masłem). Na wierzchu ułożyć maliny.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 170 st. C. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. Mąkę ostrożnie p ...
Przysmak z okolic Sieny;-)
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...