Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ragout z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach suszonym tymiankiem. Wymieszać. Przełożyć do żeliwnego garnka natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.

Zrobić sos. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Kurki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki (małe mogą zostać w całości). Zalać winem. Dodać tymianek. Wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować.

Gotowy sos przelać do garnka z upieczonym mięsem. Wymieszać. Na samym końcu dorzucić posiekany koperek.

Podawać z pieczywem. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 519
Ewa gotuje - odc. nr 519

Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...

 

Podobne przepisy

Risotto z prawdziwkami

Kuchnia włoska dla wegetarian!

Makaron z patelni

Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Indyk z sosem cebulowym

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...

Wróć do listy przepisów