Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ragout z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach suszonym tymiankiem. Wymieszać. Przełożyć do żeliwnego garnka natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.

Zrobić sos. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Kurki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki (małe mogą zostać w całości). Zalać winem. Dodać tymianek. Wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować.

Gotowy sos przelać do garnka z upieczonym mięsem. Wymieszać. Na samym końcu dorzucić posiekany koperek.

Podawać z pieczywem. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 519
Ewa gotuje - odc. nr 519

Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...

 

Podobne przepisy

Kurczak z oliwkami

Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Wróć do listy przepisów