Olej rozgrzać w rondlu lub na dużej patelni i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pastę curry. Wymieszać.
Filet pokroić w paski. Wrzucić do garnka. Smażyć przez chwilę. Zalać mleczkiem kokosowym i rosołem. Doprawić solą. Dorzucić liście kaffiru. Przykryć i dusić prawie do miękkości.
Dolać przecier pomidorowy. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić orzechy nerkowca. Wymieszać i podgrzewać przez kilka minut.
Curry nałożyć do miseczki. Podawać z ryżem. Udekorować cząstkami limonki i kolendrą lub natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...
W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...