Dango wi¶niowe. M±kę wsypać do miski (je¶li używamy zwykłej m±ki ryżowej to trzeba wlać do niej trochę wody). Dodać pulpę wi¶niow± (mrożone owoce wystarczy rozmrozić i zmiksować). Posłodzić cukrem pudrem. Wymieszać. Gdy zgęstnieje uformować kulki.
Dango zielone. M±kę posłodzić. Dodać przestudzon±, mocn± herbatę matcha i sok z limonki. Wymieszać i ulepić kulki.
Dango białe. M±kę posłodzić. Dodać sok z limonki i wodę. Wymieszać i ulepić kulki.
Ugotować partiami w osolonym wrz±tku (w razie potrzeby wymienić wodę). Wyłowić, zahartować zimn± wod±, odcedzić i nabić na patyczki do szaszłyków (po 3 kulki).
Podawać z musem z mango.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babi± Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Bez mascarpone i Amaretto, za to z wiejsk± ¶mietan± i żubrówk±...
Ser i kartofle - niezwykłe poł±czenie;-)
Zdobiony płatkami migdałów i czekolad±!