Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.
Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.
Podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprosi na mieszankę kuchni międzynarodowej. Obiad będzie...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...
Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować ...