Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę, mleko i olej cały czas lekko ucierając. Mniej więcej w połowie miksowania wsypać sodę i proszek do pieczenia.
Dodać skórkę otartą z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Uperfumować aromatem pomarańczowym. Zmiksować i nałożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości). Posypać cukrem trzcinowym.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Szybko i smacznie...
Nadzienie narodowe - białe i czerwone!
Bezglutenowe! Z kremem na bazie mascarpone;-)