Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik pistacjowy

Opis przygotowania

Ciasteczka zmiksować na „piasek”. Wlać roztopione masło i jeszcze raz zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Ubić tłuczkiem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Przygotować masę. Ser wrzucić do miksera. Wybić jajka. Dodać cukier, roztopione i przestudzone masło oraz śmietanę. Zmiksować. Dodać pastę pistacjową (2 łyżki zostawić do dekoracji). Wsypać budyń. Uperfumować skórką z limonki. Zmiksować. Wyłożyć na ciasteczkowy spód. Wyrównać.

Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z funkcją pary lub nad blachą z wodą). Zmniejszyć temp. do 130 stopni i piec przez 45 minut.

Po wystudzeniu pokryć kremem z mascarpone i pistacji (serek wystarczy zmiksować z cukrem i pastą pistacjową).

Udekorować siekanymi pistacjami oraz plasterkami limonki.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Mus czekoladowy

W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...

Ciasteczka wyśmienite

Cukierniczy symbol Krakowa!

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Ciasto cynamonowe

Idealne do popołudniowej kawy.

Wróć do listy przepisów