Filety oskórować i zmielić w maszynce do mięsa. Dorzucić posiekany czosnek. Dodać szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Wybić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Wymieszać i wyrobić ręką. Dodać zieleninę (koperek posiekać, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki). Doprawić gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać. Uformować niewielkie kotlety i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Bułki przekroić na pół i zapiec na blasze lub patelni grillowej. Posmarować sosem tatarskim. Nałożyć sałatę, burgery, sos tatarski, pokrojone ogórki, sos i plasterki pomidora.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...
Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...
W jednym garnku!
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...