Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deska słodkości

Opis przygotowania

Owoce ułożyć na desce (truskawki można przekroić na pół). Pomiędzy dać listki mięty i połamaną na kawałki czekoladę.

Sposób przygotowania czekolady:

Olej kokosowy przełożyć do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Gdy zrobi się płynny wsypać kakao. Wymieszać miotełką. Posłodzić miodem. Wsypać wiórki kokosowe. Jeszcze raz dobrze wymieszać. Zdjąć z kąpieli wodnej i dorzucić prażone migdały.

Masę przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Posypać solą. Gdy wystygnie schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 515
Ewa gotuje - odc. nr 515

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...

 

Podobne przepisy

Róże karnawałowe

Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...

Rożki w stylu fagottini

Ciasteczka z ricottą nadziane powidłami;-)

Placek z połówkami jabłek

Ciekawy pomysł na jabłecznik;-)

Ciasto borówkowe

Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...

Wróć do listy przepisów