Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gofroburgery z kurczakiem

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać m±kę. Wlać trochę mleka. Wsypać proszek do pieczenia. Posolić i posłodzić. Zmiksować. Dodać m±kę ziemniaczan± i jeszcze raz zmiksować. Wlać resztę mleka. Ponownie zmiksować. Dolać olej i zmiksować ostatni raz. Je¶li ciasto wyjdzie za rzadkie dodać m±kę.

Gofrownicę nagrzać i natłu¶cić. Nalać ciasto i upiec gofry.

Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Wsypać ser starty na dużych oczkach. Gdy się rozpu¶ci zagę¶cić m±k± rozrobion± w odrobinie zimnej wody.

Na gofra dać li¶ć sałaty, na zieleninę usmażone fileciki z kurczaka, na mięso plastry pomidora i ogórka oraz rukolę. Przykryć drugim gofrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 555
Ewa gotuje - odc. nr 555

Ten program na pewno zainteresuje najmłodszych widzów, bowiem Ewa zrobi...

 

Podobne przepisy

Kotlety de volaille

W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Udka kurczaka z dymu

Wędzonka na biwak!

Chrupi±ce polędwiczki

Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczy¶cić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki...

Wróć do listy przepisów