Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Draniki

Opis przygotowania

Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić mięso mielone. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Usmażyć.

 

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dobrze odcisnąć. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Posolić. Przyprawić pieprzem i dobrze wymieszać.

Na patelni rozgrzać masło. Nałożyć po łyżce masy ziemniaczanej. Zrobić placuszki. Na placki dać usmażone mięso. Na mięso ponownie masę ziemniaczaną. Usmażyć z obu stron na złoty kolor.

Podawać z kwaśną śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 548
Ewa gotuje - odc. nr 548

Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...

 

Podobne przepisy

Sandacz na makaronie z cukinii

Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1  1/2  cm. Ugotowa ...

Makaron z serem i truskawkami

Smak dzieciństwa!

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Jajka po szkocku

W stylu pieczeni rzymskiej...

Wróć do listy przepisów