Wigilijna ryba nieco inaczej...
Młodziutka wołowinka!
Z kaszą i kapustą kiszoną;-)
Kluski z twarogu okraszone masłem szałwiowym;-)
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...
Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...
Z delikatnym purée;-)
Cukinie umyć i pokroić w plasterki...
Z polędwicy!
Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczyścić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...
Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi...
W pikantnej marynacie...
Kiszka z rusztu inaczej;-)
Warto zrobić ją w domu!
Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)
Wyjątkowo soczysta!
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...
Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)
Z razowym makaronem!
Z buraczkami i chrzanem...
Solidnie nadziana!
Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...
Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...
Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...
Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...
Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...
Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!
Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Na jubileusz - gęsina!