
Masło roztopić w garnku. Wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Wymieszać i podsmażyć.
Polędwiczki obkroić z błon i pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Do grzybów dodać kurkumę. Przyprawić pieprzem. Podlać winem. Odparować. Wlać śmietanę. Posolić. Zredukować.
Mięso obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przełożyć do sosu. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec wrzucić posiekany koperek.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i fasolką szparagową z palonym masłem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje trzydaniowy obiad...
Kartofle z wkładką...
Podane na sosie grzybowym;-)
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...
Wykwintnie, choć jednogarnkowo;-)