Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polędwiczki w sosie kurkowym

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Wymieszać i podsmażyć.

Polędwiczki obkroić z błon i pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.

Do grzybów dodać kurkumę. Przyprawić pieprzem. Podlać winem. Odparować. Wlać śmietanę. Posolić. Zredukować.

Mięso obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przełożyć do sosu. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec wrzucić posiekany koperek.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami i fasolką szparagową z palonym masłem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 554
Ewa gotuje - odc. nr 554

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje trzydaniowy obiad...

 

Podobne przepisy

Szparagi z jajkiem

Szybki sposób na wiosenny obiad;-)

Makaron z serem i truskawkami

Smak dzieciństwa!

Okoń morski oraz schab z płyty

A do tego sałatka ziemniaczana;-)

Kacze udka na soli

Wyjątkowo chrupiąca!

Wróć do listy przepisów