Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z dzika

Opis przygotowania

Mięso pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić zmielone przyprawy - ziele angielskie, jałowiec i liście laurowe. Dosypać paprykę. Zalać winem. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i usmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać zamarynowane mięso - wraz z zalewą. Można dolać trochę wina. Wymieszać i odparować.

Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić grzyby suszone. Podlać odrobiną wody. Przykryć i dusić do miękkości.

Zagęścić zasmażką - masło wystarczy roztopić, wsypać mąkę, zasmażyć, rozrobić chochelką gorącego sosu i przelać do garnka z gulaszem. Zagotować.

Gotową potrawę podawać w miseczkach z dobrym, wiejskim chlebem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 551
Ewa gotuje - odc. nr 551

Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim...

 

Podobne przepisy

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Podpłomyk ze sznyclem

Inspirowany wrocławską knyszą...

Gulasz zapiekany

W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...

Ośmiornica grillowana z sałatką ziemniaczaną

Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!

Wróć do listy przepisów