Bez zawijania...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...
Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...
Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...
ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...
Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...
Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...
Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...
Na bloku soli himalajskiej...
Mają delikatnie dymny posmak...
Z szynką, makaronem i sosem...
Szybko i smacznie!
Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...
Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...
Mięso zmielić, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką i papryczką chili...
Szybka w przygotowaniu!
Dobrze przyprawiona, soczysta, w środku słodka;-)
Domowa zawsze najlepsza;-)
Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...
Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...
Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić...
Wigilijna ryba nieco inaczej...
Młodziutka wołowinka!
Z kaszą i kapustą kiszoną;-)
Kluski z twarogu okraszone masłem szałwiowym;-)
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...