Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Gołąbki warstwowe

Bez zawijania...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Zapiekanka w dyni

Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...

Panczkraut

Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...

Karminadle

ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...

Karbinadle

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Nóżki i piersi kaczki confit

Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...

Schab w sezamowej panierce

Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...

Serowiec

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...

Wieprzowina z kapustą w cieście francuskim

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...

Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Żeberka w herbacie

Mają delikatnie dymny posmak...

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Dorsz w płatkach migdałów

Szybko i smacznie!

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Roladki z karczku

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...

Tarta z makrelą

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...

Pulpeciki w sosie czosnkowym

Mięso zmielić, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką i papryczką chili...

Pizza na francuskim spodzie

Szybka w przygotowaniu!

Schab z żurawiną

Dobrze przyprawiona, soczysta, w środku słodka;-)

Szynka pieczona

Domowa zawsze najlepsza;-)

Przepiórki w boczku

Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...

Warkocz z polędwiczki

Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...

Sznycel z ryby i kartofla

Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić...

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Polędwica w sianku

Młodziutka wołowinka!

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Leniwe

Kluski z twarogu okraszone masłem szałwiowym;-)

Roladki wołowe z oliwkami

Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...

Makaron z patelni

Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...

Pierś kaczki z sosem wiśniowym

Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...

poprzednia| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | następna