Grecka klasyka na polskim stole;-)
Szybki obiad!
Na 11 listopada tylko gęsina;-)
Przysmak z Galicji!
Solidna sztuka mięsa w otoczeniu prawdziwków;-)
Wędzonka na biwak!
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)
Długo pieczona gęsina...
Przysmak z Lublina.
Pieczyste z czosnkiem!
Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...
Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)
Klasyka w nowej odsłonie;-)
Wołowina z rusztu!
Indyk w orzechowej panierce;-)
Mega schabowe z udem indyka...
Karkówka w sam raz na majówkę!
Mocno zakręcona zapiekanka...
Kwasy omega-3 i witaminy...
Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)
Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.
Tarta w wersji wytrawnej.
Dziczyzna godna królewskiego stołu!
Placek ziemniaczany po helwecku;-)
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
Włoska pasta z polskimi dodatkami...
Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.
Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)
Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)
Gulasz indyczy z warzywami oraz śliwkami z marynaty...
Mielony, tyle tylko, że z ryby.
W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!
Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.
Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.
Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...
Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...