/ Przepisy

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Kiełbaski w piwie

Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...

Indyk i sałata

Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...

Makaron z serem i pomidorami

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Frytki z pietruszki

Zamiast ziemniaków...

Pierogi razowe z jabłkami

Dla wegetarian;-)

Schab kresowy

Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...

Hreczniaki

Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...

Maczanka po krakowsku

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Gołąbki warstwowe

Bez zawijania...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Zapiekanka w dyni

Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...

Panczkraut

Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...

Karminadle

ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...

Karbinadle

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Nóżki i piersi kaczki confit

Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...

Schab w sezamowej panierce

Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...

Serowiec

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...

Wieprzowina z kapustą w cieście francuskim

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...

Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Żeberka w herbacie

Mają delikatnie dymny posmak...

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Dorsz w płatkach migdałów

Szybko i smacznie!

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Roladki z karczku

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...

Tarta z makrelą

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...

Pulpeciki w sosie czosnkowym

Mięso zmielić, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką i papryczką chili...

poprzednia| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | następna