Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...
Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...
W sosie BBQ z dodatkiem whiskey;-)
Potrawa jednogarmkowa!
A do tego konfitura z cebuli;-)
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...
Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...
Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...
Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...
Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...
Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...
Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...
Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...
Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...
W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...
Zamiast ziemniaków...
Z piekarnika!
Dla wegetarian;-)
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...
Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)