/ Przepisy

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Lodowa fit z cytrusami i indykiem

Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...

Galaretka w biszkopcie

Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyną rozpuścić we wrzątku...

Zupa meksykańska

Na ostro!

Żeberka tex-mex

W sosie BBQ z dodatkiem whiskey;-)

Ciasto czekoladowe z fasoli

Bez grama mąki...

Zapiekanka z jajem

Lub jak kto woli jajecznica inaczej...

Naleśniki gryczane

Z powidłami lub dżemem;-)

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Węgierska gulaszowa

Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Apfelstrudel

Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)

Pierogi wigilijne

Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Sakiewki schabowe

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Śniadanie wyspiarskie

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...

Sernik z Baileysem

Masło roztopić w garnku. Herbatniki...

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Ciasteczka z migdałami i morelami

Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Sernik warzony z budyniem

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Pierś kacza w sosie śliwkowym

Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Curry z indyka

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Gruszki w cieście czekoladowym

Mąkę przesiać z kakao. Dodać cukier...

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Szarlotka z budyniem

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

poprzednia| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | następna | stron: 42