Ewa / Przepisy / Konfitura z cebuli

Opis przygotowania

Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić. Zalać winem i wodą, posłodzić miodem, wymieszać i dusić na małym ogniu przez ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Następnie wlać ocet balsamiczny. Wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę.

Podawać na ciepło lub na zimno.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 4 - czerwone cebule
  • 3 łyżki - oleju
  • 1 kieliszek - czerwonego wina
  • 100 ml - wody
  • 2 łyżki - miodu
  • 2 łyżki - octu balsamicznego
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 294

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów