/ Przepisy / Konfitura z cebuli

Opis przygotowania

Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić. Zalać winem i wodą, posłodzić miodem, wymieszać i dusić na małym ogniu przez ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Następnie wlać ocet balsamiczny. Wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę.

Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 294
Ewa gotuje - odc. nr 294

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne...

 

Podobne przepisy

Ziemniaczki w karmelu

Możliwie jak najmniejsze ziemniaki ugotować w mundurkach...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Sałata z granatem i awokado

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Wróć do listy przepisów