/ Przepisy / Roladki a'la caprese

Opis przygotowania

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić (cieniej niż na schabowe). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem – tylko jedną stronę.

Nałożyć plastry mozzarelli oraz suszone pomidory. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub szpadkami do zrazów. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle lub smalcu. Przykryć i upiec w piekarniku – w temp. 180 st. C (30-45 minut).

Podawać z makaronem z czerwonym sosem pesto. Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodać pesto. Wymieszać. Potrawę udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Żeberka na ostro

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...

Przekładaniec świąteczny

Filety z kurczaka oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki,  lekko rozbić, oprósz ...

Kotlety 4x4

Mega schabowe z udem indyka...

Wróć do listy przepisów