/ Przepisy / Marchewka z imbirem i żurawiną

Opis przygotowania

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać i posiekać. Masło roztopić na patelni. Wsypać chili. Gdy się skarmelizuje, wrzucić imbir oraz marchewkę. Podsmażyć. Zalać sokiem żurawinowym. Wrzucić żurawinę. Posolić i posłodzić do smaku. Wymieszać i dusić do miękkości. Pod koniec dodać zimne masło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 286
Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Wróć do listy przepisów