Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puree z ziemniaków i brokułów

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku. Dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować do miękkości.

Odcedzić, dodać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 285
Ewa gotuje - odc. nr 285

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi polędwiczkę wieprzową na purée z ziemniaków...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Salsa paprykowa

Na ostro!

Wróć do listy przepisów