Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puree z ziemniaków i brokułów

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku. Dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować do miękkości.

Odcedzić, dodać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 285
Ewa gotuje - odc. nr 285

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi polędwiczkę wieprzową na purée z ziemniaków...

 

Podobne przepisy

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Wróć do listy przepisów