Fasolę namoczyć i ugotować. Kolby kukurydzy również ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku, na maśle. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Wrzucić mięso mielone, wymieszać i podsmażyć.
Zalać bulionem. Dodać mieszankę przypraw meksykańskich, pomidory z puszki i przecier. Wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, ugotowaną fasolę oraz ziarna kukurydzy (odcięte od kolby). Przyprawić posiekaną papryczką chili. Przykryć i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i cząstką limonki – owoc służy do skropienia potrawy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu...
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...
Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...