/ Przepisy / Czerwone pesto

Opis przygotowania

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek i zmiksować. Dodać suszone pomidory (wraz z oliwą), papryczkę chili, parmezan i liście bazylii. Przyprawić solą. Zmiksować. Podczas miksowania wlać oliwę – do pożądanej konsystencji.

Przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Wróć do listy przepisów