Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Dodać posiekany czosnek i pastę curry. Smażyć przez chwilę. Wlać mleczko kokosowe. Zagotować. Dorzucić pokrojony imbir i papryczkę oraz liście kaffiru. Wlać sos sojowy. Wymieszać. Przykryć i dusić tak długo, aż mięso zmięknie.
Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę plastry ananasa. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną kolendrę.
Podawać z ryżem oraz surówką z kapusty kiszonej i marchewki (kapusta, marchewka, sól, pieprz, oliwa).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ sezon dyniowy w pełni, dyni nie może zabraknąć w „Ewa gotuje”....
Wyjątkowo chrupiący!
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...