/ Przepisy / Migdałowa ¶nieżynka

Opis przygotowania

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.

W drugiej misce utrzeć miękkie masło. Porcjami dodać cukier, cały czas miksuj±c. Wybić jajka – po jednym. Wsypać m±kę z proszkiem do pieczenia i migdałami. Wlać ekstrakt migdałowy. Wymieszać i przełożyć do foremki (formę dokładnie wysmarować masłem i wysypać m±k±).

Wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Zaraz po upieczeniu wyj±ć z formy, by ciasto nie przywarło.

Po wystudzeniu udekorować lukrem (na soku z cytryny, likierze migdałowym i cukrze pudrze). Ozdobić „perełkami” z cukru.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 293
Ewa gotuje - odc. nr 293

Tuż przed ¶więtami Ewa zabierze się za lepienie domowych pierogów. Przygotuje...

 

Podobne przepisy

Jabłkowy przysmak

Na biszkoptach!

Ananasowiec w kwiatach

A kwiaty z ananasa...

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem...

Sernik z Baileysem

Masło roztopić w garnku. Herbatniki...

Wróć do listy przepisów