/ Przepisy

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Filet z indyka z warzywami na parze

Wyjątkowo dietetyczny!

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Wołowina z sosem grzybowym

Solidna sztuka mięsa w otoczeniu prawdziwków;-)

Udka kurczaka z dymu

Wędzonka na biwak!

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Długo pieczona gęsina...

Polędwiczki z rusztu

Pieczyste z czosnkiem!

Gołąbki z kaszanką

Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...

Indyk jak burger z batatem

Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)

Schabowy z kością

Klasyka w nowej odsłonie;-)

Steki z salsą pomidorową

Wołowina z rusztu!

Kotlety indycze w fistaszkach

Indyk w orzechowej panierce;-)

Kotlety 4x4

Mega schabowe z udem indyka...

Karczek z rusztu w musztardowej marynacie

Karkówka w sam raz na majówkę!

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Sztufada

Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)

Perliczka na miodzie

Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Policzki z dzika

Dziczyzna godna królewskiego stołu!

Rösti

Placek ziemniaczany po helwecku;-)

Szynka w pomarańczach

Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Makaron w sosie borowikowym z kaczką

Włoska pasta z polskimi dodatkami...

Tagliatelle z cukinii w sosie pomidorowym

Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.

Pierś kacza w kompocie śliwkowym

Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)

Kotlety pożarnicze indycze

Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)

Ragout z indyka

Gulasz indyczy z warzywami oraz śliwkami z marynaty...

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Schabowy z mortadeli

W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | następna