Ewa / Przepisy / Zapiekanka z jajem

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić pokrojoną w paski szynkę.

Jajka wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać trochę mleka i roztrzepać rózgą. Przelać na patelnię z cebulą i szynką. Usmażyć jajecznicę (lekko ściętą).

Z bagietki odciąć górę. Środek wydrążyć. Nałożyć jajecznicę. Posypać startym serem. Zapiec w piekarniku.

Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 - bagietka
  • 4 - jajka
  • 2 plasterki - szynki konserwowej
  • ½ - cebuli
  • 1 łyżka - masła
  • 2 łyżki - mleka
  • sól
  • pieprz
  • kawałek sera żółtego
  • szczypiorek do dekoracji
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 295

W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów