Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić pokrojoną w paski szynkę.
Jajka wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać trochę mleka i roztrzepać rózgą. Przelać na patelnię z cebulą i szynką. Usmażyć jajecznicę (lekko ściętą).
Z bagietki odciąć górę. Środek wydrążyć. Nałożyć jajecznicę. Posypać startym serem. Zapiec w piekarniku.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...