/ Przepisy / Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć i ugotować w osolonym wrzątku (szczypta soli). Wsypać do miksera, dodać żółtka, kakao, olej, proszek do pieczenia oraz cukier i cukier waniliowy. Zmiksować.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Połączyć z masą fasolową. Wrzucić czekoladę pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekane, prażone migdały i żurawinę.

Przelać do tortownicy (wysmarowanej masłem, wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej mąką kukurydzianą) i piec przez 45-50 minut w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu udekorować cukrem pudrem. Podawać z konfiturą z żurawiny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 296
Ewa gotuje - odc. nr 296

W tym programie Ewa postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z buraczkami

Ugotowane i wystudzone buraki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach...

Gruszki w cieście czekoladowym

Mąkę przesiać z kakao. Dodać cukier...

Rolada z marchewką

Ciasto z zaskakującym farszem...

Jabłkowy przysmak

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, za ...

Wróć do listy przepisów