/ Przepisy

Ciasto strażackie

Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na ¶więta państwowe...

Ciasto miodowe z dyni±

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Kogel-mogel z owocami

Socjalistyczna odpowiedĽ na zabaglione...

Cymes

Cymesem nazywamy co¶ nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Ciasto cynamonowe

Idealne do popołudniowej kawy.

Ucierane z owocami le¶nymi

Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.

Sernik z polew± cytrynow±

Bardzo smaczny, w dodatku dietetyczny.

Pampuchy z serem i mięt±

Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.

Babeczki migdałowe z jagodami

Masło przełożyć do rondelka, roztopić...

Leniuch

Masło roztopić. Dodać kakao, następnie cukier...

Alfarojes

M±kę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Ryż z mango

Ryż zalać wod± i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...

Tarta czekoladowa z gruszkami

M±kę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować mi±ższem z laski wanilii...

Lody z zielon± herbat±

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczypt± soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wod±. Odstawić...

Galaretka w biszkopcie

Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyn± rozpu¶cić we wrz±tku...

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Fasolę namoczyć i ugotować w osolonym wrz±tku (szczypta soli). Wsypać do miksera...

Nale¶niki gryczane

Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić...

Apfelstrudel

M±kę przesiać do miski. Wybić jajko. Wlać ocet i wodę. Dodać miękkie masło i sól. Wym ...

Migdałowa ¶nieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać m±kę...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Sernik z Baileysem

Masło roztopić w garnku. Herbatniki...

Ciasteczka z migdałami i morelami

Miękkie masło utrzeć z cukrem i mi±ższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...

Sernik warzony z budyniem

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto ma¶lane. M±kę przesiać na stolnicę...

Gruszki w cie¶cie czekoladowym

M±kę przesiać z kakao. Dodać cukier...

Szarlotka z budyniem

M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Fantazja ¶liwkowo-jabłkowa

Jajka wybić do miski, posolić i zacz±ć ubijać. Stopniowo dodać cukier...

Serca w galaretce

Mleko i ¶mietankę wlać do garnka. Dodać mi±ższ z laski wanilii...

Ciasteczka z wróżb±

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Muffinki z boczkiem i na słodko

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Ciasteczka lizaki

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Placek razowy z rabarbarem

Do m±ki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Tort bezowy z bit± ¶mietan± i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli...

Ciastka francuskie z kremem budyniowym

Ciasto lekko rozwałkować, podsypuj±c uprzednio m±k±...

Galaretki w cytrusach

Owoce starannie wyszorować...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna