/ Przepisy

Sałatka Waldorf

Legenda Nowego Jorku!

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Przysmak dla miłośników wątróbki;-)

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Filet z indyka z warzywami na parze

Wyjątkowo dietetyczny!

Herbatniki z pianką

Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Buły z indykiem i serem pleśniowym

Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...

Czekoladowy mus z awokado i banana

Po ciężkim dniu w pracy...

Kanapki z pastą dyniową

Drugie śniadanie dla wegan;-)

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Szneki z glancem

Wypiek z Poznania;-)

Musztarda z pigwowca

Świetny dodatek do mięs...

Figi pieczone

Szybko i smacznie...

Papryka z rozmarynem

Doskonała na start!

Wołowina z sosem grzybowym

Solidna sztuka mięsa w otoczeniu prawdziwków;-)

Jajecznica z ogniska

Zamiast kiełbasy na patyku;-)

Kiełbasa ze słoika

Domowa wędlina w szkle...

Udka kurczaka z dymu

Wędzonka na biwak!

Drożdżówka z konfiturą malinową

Na wyprawę nie tylko jagodzianki...

Awanturka z wędzonym karpiem

Rybka pokłócona z twarożkiem...

Ciasto cytrynowe z cukinią

Placek z warzywem i lukrem z limoncello...

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Bulion po magnacku

Rosół w filiżance;-)

Szynka z dzika w cieście

Dziczyzna w chlebie...

Miodownik

Ciasto z miodem i orzechami;-)

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Długo pieczona gęsina...

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Sernik z ziemniakami

Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)

Zupa z jabłek i gruszek

Nowoczesna interpretacja jabłczanki...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna | stron: 27