/ Przepisy / Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Opis przygotowania

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawy wsypać do głębokiej miski, wymieszać i obtoczyć w nich mięso. Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowaną pierś obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Podlać wywarem jarzynowym. Upiec w piekarniku.

Jagody Goi namoczyć w gorącej wodzie i przełożyć na sitko. Natkę pietruszki oraz miętę zmiksować z czosnkiem, sosem z cytryny, miodem, oliwą, solą i pieprzem. Dorzucić jagody goji.

Mięso pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, polać sosem.

Podawać z dzikim ryżem oraz ulubioną kiszonką lub grillowanymi pomidorkami koktajlowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 297
Ewa gotuje - odc. nr 297

Nadeszła wiosna – pora zmienić garderobę i zadbać o sylwetkę. Z tego...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Tortille z mieloną wołowiną

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...

Wróć do listy przepisów