
Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawy wsypać do głębokiej miski, wymieszać i obtoczyć w nich mięso. Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowan± pier¶ obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Podlać wywarem jarzynowym. Upiec w piekarniku.
Jagody Goi namoczyć w gor±cej wodzie i przełożyć na sitko. Natkę pietruszki oraz miętę zmiksować z czosnkiem, sosem z cytryny, miodem, oliw±, sol± i pieprzem. Dorzucić jagody goji.
Mięso pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, polać sosem.
Podawać z dzikim ryżem oraz ulubion± kiszonk± lub grillowanymi pomidorkami koktajlowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nadeszła wiosna – pora zmienić garderobę i zadbać o sylwetkę. Z tego...
Dobrze przyprawiona, soczysta, w ¶rodku słodka;-)
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliw±, przyp ...
Makaron... warzywny!
Z kremowym purée!