/ Przepisy / Sakiewki schabowe

Opis przygotowania

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak. Gdy zmięknie, dodać rodzynki wraz z alkoholem. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić. Przyprawić solą oraz chili. Na każdy kawałek schabu nałożyć łyżkę farszu oraz 2-3 kostki sera. Zrobić sakiewkę, obwiązać dratwą.

W naczyniu żaroodpornym rozgrzać masło klarowane. Obsmażyć sakiewki. Podlać cydrem.

Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C.

Podawać z sosem spod sakiewek oraz ugotowaną brukselką, okraszoną bułką tartą usmażoną na maśle.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 292
Ewa gotuje - odc. nr 292

Tym razem Ewa pokaże, co – oprócz kotletów czy zrazów – można...

 

Podobne przepisy

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Pierogi razowe z jabłkami

Mąkę pszenną oraz razową wysypać na stolnicę – tak, by powstał kopczyk...

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Wróć do listy przepisów