
Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać m±kę gryczan± oraz migdałow±. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drug± szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzan± patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć nale¶niki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wod±, postawić na ogniu, aż się r ...
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...
Dla wegan - na ruszcie;-)