
Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać m±kę gryczan± oraz migdałow±. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drug± szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzan± patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć nale¶niki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywn± pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcze¶niej wstawić słoik do m ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połow± herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...