/ Przepisy

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Zupa pieprzowa na soczewicy

Rozgrzewająca!

Zupa gołąbkowa

Dekonstrukcja tradycyjnych gołąbków w sosie pomidorowym;-)

Rosół na kaczce

Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Chłodnik ogórkowy z cukinią

Z dodatkiem wędzonego łososia!

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)

Zupa jarzynowo-ogórkowa

Na małosolnych;-)

Rosół z wątróbką

Bulion wołowy z warzywami;-)

Żurek klarowany

Niezwykle delikatny!

Parzybroda z chorizo

Kapuśniak na hiszpańską nutę;-)

Serowa z grzanką

Lubicie sery? Koniecznie spróbujcie tej zupy!

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Krem czosnkowy

Idealny na chłodne dni;-)

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Orzechowy krem z batatów

Sycący, smaczny i słodki!

Żurek rybny

Zupa rybna nieco inaczej...

Flaczki z kalmarów

Przysmak z Kołobrzegu;-)

Barszcz czerwony z pulpetami

Zupa po krakowsku;-)

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Solianka

Tradycyjna zupa z Ukrainy;-)

Juszka z Dąbrowy

Jarzynówka z Zagłębia;-)

Wodzionka

Zupa na gwoździu...

Krem z kiszonej kapusty

Kwaśnica inaczej...

Żurek stryszawski

Klasyka z naszych gór!

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Zupa kminkowa

Co można zrobić z kminku? Chociażby zupę...

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Bulion po magnacku

Rosół w filiżance;-)

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Zupa z jabłek i gruszek

Nowoczesna interpretacja jabłczanki...

poprzednia| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | następna