/ Przepisy

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Bulion po magnacku

Rosół w filiżance;-)

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Zupa z jabłek i gruszek

Nowoczesna interpretacja jabłczanki...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Zupa włoska w chlebku

Tradycyjna potrawa z Toskanii...

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Żurek na króliku

Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.

Grochówka strażacka

Jeśli robimy obiad dla strażaka, grochówka jest pozycją obowiązkową!

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Ciurka łemkowska

Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.

Chłodnik litewski

Botwinka na zimno;-)

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Zupa meksykańska

Na ostro!

Węgierska gulaszowa

Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

poprzednia| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | następna