Zupa ze słodkich ziemniaków;-)
Nasza zupa narodowa!
Rosół w filiżance;-)
Przysmak z Lubelszczyzny.
Nowoczesna interpretacja jabłczanki...
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...
Ogórkowa nieco inaczej...
Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...
Pieczarkowa na włoszczyźnie...
Tradycyjna potrawa z Toskanii...
Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!
Tradycyjna zupa na Wielkanoc.
Polewka po staropolsku warzona...
Pożywna zupa szwajcarskich górali!
Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.
Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.
Jeśli robimy obiad dla strażaka, grochówka jest pozycją obowiązkową!
Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!
Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...
Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.
W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.
Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.
Botwinka na zimno;-)
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...
Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...
Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
Na ostro!
Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...
Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...
Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...
Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...
Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...
Truskawki umyć, usunąć szypułki...