Mięso włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez godzinę.
Po tym czasie do wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz opaloną cebulę. Gotować do miękkości, następnie wyłowić warzywa i mięso.
Na patelni lekko rozgrzać olej sezamowy, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, dorzucić posiekaną ostrą paprykę oraz obrany i pokrojony w słupki imbir. Przyprawić ziarnami kolendry.
Gdy czosnek zacznie się szklić dodać pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i smażyć przez chwilę. Następnie podlać chochlą wywaru, wymieszać i przelać do garnka.
Zupę doprawić sosem rybnym i sosem sojowym. Marchewki z wywaru pokroić w krążki, mięso oddzielić od kości i poszarpać na mniejsze kawałki.
Do miseczek nałożyć ugotowany makaron, przekrojone na pół jajka, szarpanego indyka i marchewkę. Ostrożnie nalać zupę.
Całość posypać posiekaną dymką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...
Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...
Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...