Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ajlauf zupa

Opis przygotowania

Jajka wybić do garnuszka. Dodać mąkę. Posolić i dokładnie wymieszać łyżką, rozcierając wszystkie grudki (jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste dolać trochę wody lub śmietanki). Małym strumieniem wlać na gorący rosół i gotować przez minutę.

Podawać od razu, dekorując posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 458
Ewa gotuje - odc. nr 458

Ewa wiele razy mówiła, że w jej kuchni nic nie może się zmarnować, jak...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych pieczarek

A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)

Krem z cukinii

Z grzanką i fetą;-)

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Pomidorowa z papryką i ogórkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...

Wróć do listy przepisów