/ Przepisy / Ajlauf zupa

Opis przygotowania

Jajka wybić do garnuszka. Dodać mąkę. Posolić i dokładnie wymieszać łyżką, rozcierając wszystkie grudki (jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste dolać trochę wody lub śmietanki). Małym strumieniem wlać na gorący rosół i gotować przez minutę.

Podawać od razu, dekorując posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 458
Ewa gotuje - odc. nr 458

Ewa wiele razy mówiła, że w jej kuchni nic nie może się zmarnować, jak...

 

Podobne przepisy

Zupa pieprzowa na soczewicy

Rozgrzewająca!

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Barszcz czerwony

Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną wodą, dodać k ...

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Wróć do listy przepisów